Облицовки

Различните облицовки на сградите са много важни за тях. Нещо повече, естетичният и атрактивен вид на сградата има такова значение, каквото качественото облекло за човека. И ако за всеки човек се съди по неговите дрехи, то за обитателите на всяка сграда се съди по облицовката. Когато обаче се прави облицовка на сградата, не бива да се мисли единствено за красив външен вид, а и за отличното качество на облицовъчния материал. Той е много важен, за да се получи добра и сигурна облицовка. Има още редица неща, на които строителите трябва да обърнат специално внимание.
    На първо място е отличната топлоизолация на фасадата, както и да е пожаробезопасна. Освен това е необходимо да има гаранция за дълъг живот и висока устойчивост на резки промени в атмосферните условия. За да изпълните всички тези изисквания, трябва да изберете подходящи панели. През последните години особено са предпочитани алуминиевите композитни панели, които са сериозно постижение на съвременното строителство. Ако искате да направите качествени облицовки, непременно се запознайте с тяхната същност. Те са гаранция, че ще постигнете очакваните от вас резултати. Панелите имат редица предимства, които ги правят много търсени на пазара. С тях облицовките на сградите са значително по-сигурни и надеждни.
    Алуминиевите композитни панели представляват плоскости, които са съставени от висококачествени листове алуминий, а между листовете има полиетилен. Това са своеобразни сандвич панели, които освен че са огнеупорни, издържат и на изключително тежки атмосферни условия. В допълнение към всички свои предимства те имат перфектни звукоизолиращи свойства, а също така са и отличен топлоизолационен материал. Категорично доказателство за качествените облицовки, които се получават от тях, е фактът, че много административни сгради като банки и търговски центрове залагат на тези панели. Така едновременно се постигат уникални архитектурни решения и се пести енергия, което е много ценно. Имайки предвид нейната цена и огромните разходи, които се изразходват за нея, тези панели са от изключително значение.
    Чрез облицоването на външните стени по този начин се получават вентилационни облицовки, което е друго предимство на панелите. Начинът на монтирането им позволява на стените да „дишат” поради съществуващия въздушен слой между стената и сградата на панела. По този начин се създават красиви и уникални фасади, които от своя страна създават вентилация. Вентилацията пък спомага за добрата изолация, а същевременно е от такъв материал, който има силна устойчивост срещу УВ-лъчите. Освен това притежава устойчивост и срещу корозия и силен вятър, така че определено е много полезен.
    Облицовки с композитни алуминиеви панели имат още редица предимства. Например при монтирането на самите панели не се изискват определени климатични условия и така монтажът протича сравнително лесно. За основа служат външните стени на сградата, на които панелите се закрепват механично. Това става посредством специална конструкция от носещи елементи. Оформя се въздушен канал между стената и композитния панел, по който поради разликата в налягането се движи въздух. По този начин вътрешната стена на сградата е защитена от външните атмосферни влияния, каквито са например силните ветрове и дъждове. Вътрешната циркулация на въздух пази сградата от силно нагряване през лятото, а през зимата спомага за топлоизолацията.