Вътрешни щори

В много домове през лятото прониква слънчева светлина, която дразни обитателите. В резултат на това в жилищата се създава дискомфорт, който трудно се премахва. Благодарение обаче на своята практичност различните видове външни щори са идеалното решение за вас и вашия дом. С тяхна помощ през горещите летни дни в апартамента няма да е толкова топло и това неминуемо ще ви се отрази добре. Пазарът е достатъчно разнообразен по отношение на цветове и модели, така че всички да са максимално доволни. И ако преди години пазарът не беше толкова голям, днес нещата са коренно различни.
    Повечето вътрешни щори се характеризират с възможности за регулиране на достъпа на светлина и видимост, както и с много лесна употреба. Доста хора предпочитат за жилищния си интериор алуминиеви вътрешни щори, защото те действително придават на стаите модерен и свеж облик. Ширината на ламелите на тези щори варира от 16 до 25 мм, а цветното им лаково покритие гарантира качествена употреба в продължение на много години. Има няколко вида алуминиеви щори, като всички те се използват масово от потребителите. За да се убедите в практичността на различните видове вътрешни щори, просто трябва да се свържете със съответната фирма. После нещата сами ще си дойдат на мястото.
    Първият вид алуминиеви щори са хоризонтални между стъкло. Подходящи са за монтаж на двукатна дървена дограма. Щората застава между двете крила на прозореца, като така се осигурява пълна защита както от слънчеви лъчи, така и от видимост. Много важно предимство на алуминиевите ламели е невъзможността да се нараните, както и те да се замърсят. Управляващите механизми се показват пред крилото чрез малък отвор. С други думи не е необходимо да отваряте прозореца, за да управлявате щората. Това определено е добре за всички и поради тази причина тези щори са много предпочитани от клиентите.
    Вторият вид алуминиеви вътрешни щори са щорите пред стъкло. По принцип алуминиевите щори могат да се изработят според индивидуалните предпочитания на клиента. Всеки производител максимално се стреми да осигури най-доброто за потребителите. Изработват се в различна форма, модел и цвят. Щорите пред стъкло се монтират от вътрешната страна на прозореца. Подходящи са за абсолютно всякакви видове дограми и витрини. Пробиването на допълнителни отвори не е необходимо – управляващите механизми са интегрирани в горния профил на щората. Възможно е също така щората да се монтира между стъклодържачите на дограмата, т.е. плътно до стъклото. Предимството тук е, че щората застава на едно ниво с профила на дограмата и не пречи на въртенето на дръжката на крилата.
    Ако пък искате основно и оптимално затъмнение и пълен контрол на видимостта, е препоръчително да изберете такава щора, която да застъпва стъклодържачите. Поради своята огромна практичност всички вътрешни щори са много полезни за дома. Те веднъж завинаги ще решат проблема с достъпа на вредната слънчева светлина, която винаги е дразнеща за обитателите. Цените им вероятно не са толкова високи, но дори и да трябва да платите малко повече, не се колебайте да го направите. В замяна на похарчените пари ще си осигурите уют и комфорт, на които ще се наслаждавате пълноценно.