Ветроупорни завеси

За качествени ветроупорни завеси посетете: http://besedki.bg/vetrouporni-zavesi

или

ветроупорнизавеси.com 

   Ветроупорни завеси е несъмнено един от аксесоарите за дома, с който могат да се създадат трайни комфорт и уют. Тези съоражения са особено подходящи за покриването на зимни градини и тераси, така че и двете да се ползват от обитателите на дома по всяко време на годината без никакво притеснение, че ще им е студено и като цяло дискомфортно. Често пъти за изработката на този тип завеси се използва прозрачен ПВЦ материал, той е добре познат на потребителите не само на родния, но и на чуждестранния пазар. Все пак именно от пластмасата се изработва един от най-надеждните и издържливи модели дограма, която при това се отличава с продължителен и дълъг живот на експлоатация и сравнително ниска и достъпна цена. Разнообразието от цветове при завесите е огромно и това е несъмнено още едно тяхно предимство, от което могат да се възползват имащите вкус и усещане за естетика притежатели на домове с двор и градина.

    При купуването на ветроупорни завеси почти винаги продуктите са снабдени с помощни аксесоари с прикрепващи функции, благодарение на които монтажът на съоражението се постига в значително по-лесна степен. В някои случаи въпреки наличието на тези аксесоари в крайната цена няма видими разлики, а друг път такива се усещат. И при двете положения обаче потребителите няма как да останат недоволни, защото направената от тях инвестиция има за цел не само да ги снабди с комфорт и уют, но и да подобри като цяло външното обзавеждане. Ако пък случайно цената на такъв артикул се вижда прекалено висока за някого, то той е свободен да търси оферти от такива фирми, които редовно предлагат изгодни промоции за своите клиенти. Една от характерните особености на завесите е именно това, което се съдържа в тяхното наименование – те служат като естествена преграда за силно духащия и често пъти студен вятър. Благодарение на тях става възможно изолирането на определена площ от пространство и постигането на така наречения оранжериен ефект, който се използва за естествената защита на градинските посеви така, че те да останат протекционирани от лошите климатични условия и да дадат добра реколта за годината.

     ПВЦ фолио с дебелина между 0.6 и 0.8 мм е най-често използваният размер за изработка на ветроупорни завеси, така че и тези конструкции до голяма степен могат да се определят като като стандартни. УВ-лъчението пък по традиция е враг на всички подобни съоражения, каквито са ветроупорните завеси, дограмата, щорите и пр. ПВЦ фолиото обаче е така направено, че има висок процент на издържливост и именно това запазва завесите в отлично състояние дълго време, след като поставянето им в дома е вече факт. Кристалът обаче не съдържа укрепваща арматура, което спомага за по-лесното и безпроблемно цепене, когато се стигне до разпъването. Като цяло това се отчита като сериозен недостатък на ветроупорните завеси, но за щастие този проблем има своето ефикасно решение в лицето на подходящи за целта кантове, които са от синтетичен брезент и се разполагат по цялата периферия на завесите. Полиетиленовата текстилна армировка е това, което прави брезентът устойчив.